Historie a současnost Pivovaru U Koníčka

Pivovar a hostinec u Koníčka byl zprovozněn roku 2006 ve Vojkovicích u Frýdku-Místku u hraničního trojmezí Česka, Slovenska a Polska na úpatí Těšínských Beskyd. V roce 2009 byl pivovar rozšířen o novou budovu, kde se nyní nachází nová spilka, ležácký sklep, myčka KEG sudů, stáčírna PET a skleněných lahví a logistické zázemí.

Pivo Koníček se vaří klasickou dvourmutovou technologií, vyrábí se výhradně z českých surovin - moravského sladu, žateckého chmele, kulturních kvasnic a pramenité vody z Beskyd. Po uvaření sladiny a chmelovaru ve varně se tzv. mladina zchladí na zákvasnou teplotu 8°C a zakvasí kvasnicemi typu H. Poté probíhá hlavní kvašení v kvasných kádích po dobu 12 dnů. Dostatečně prokvašené pivo se pak stáčí do ležáckých tanků. Pivo zde dozrává v ležáckých tancích 5 týdnů při teplotě 2°C pod tlakem 0,5 baru. Po dozrání piva se čepuje přímo z ležáckých tanků až do výčepu.

www.pivovarkonicek.cz